Den suveräna folkmusikorkestern för (mest) rysk musik.

Spelningar

 

På gång:

13 april: Allhelgonakyrkan i Stockholm. Hann du inte med att fixa biljetter till Stallet? Här kommer en ny chans att komma till en konsert i Stockholm. Biljetter köps via denna länk:

https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=S%C3%B6dra+Bergens+Balalajkor

18 maj: Malmköpings Wärdshus. När det är den traditionsenliga ryska kvällen på wärdshuset står vi för den musikaliska underhållningen. För mer information, bords- och biljettbokning: 0157-214 00, eller

malmkoping.wardshus@gmail.com

Det brukar bli fullsatt, så tveka inte!

29 juni: Leksands spelmansstämma. Mer information kommer.

3 augusti: Strömsbergs Bruk. Mer information kommer.

Avklarat:

10 februari: På Stallet i Stockholm hade vi 2 stycken jubileumskonserter. I publiken hade vi en del gamla medlemmar och de, tillsammans med övrig publik såklart, gjorde att det blev 2 oförglömliga konserter. Orkesterns grundare Embrik Underdal och Thomas Lundkvist samt Karin Biribakken gästade och hade uppskattade framträdanden.

13 januari: Sedvanlig inledning på ett spelår hos Ny Gemenskap.

Avklarat 2018:

20 december: Vi spelade under en begravningsceremoni i Stockholm.

24 oktober: Vi spelade på en intern tillställning i LO-borgen i Stockholm.

5 augusti: Vi hade äran att få avsluta årets Hyttdrevafestival. Det var en härlig sommardag i en fantastisk miljö och vi spelade och sjöng i 1,5 timme. Även en av orkesterns grundare Thomas var med på ett hörn.

17 juni: Vårens sista konsert blev en fantastisk sådan. Vi var i Orangeriet i Skebobruk och spelade två set i deras ljusa och fina konsertlokal. Då den glada publiken gav oss stående ovationer efter konserten törs vi gissa att den uppskattades.

5 maj: För tredje året i rad var vi i Malmköpings Wärdshus under dess ryska afton. Som vanligt en rolig kväll där efterrätten på middagen var en konsert med oss. Därefter mingel i baren med lite underhållning.

14 april: Än en gång gav vi en konsert i Söderhöjdskyrkan i Stockholm. Vår nya hemma-arena? 2 ur-uppföranden denna gång i en väldigt trevlig konsert i vårkvällen.

14 januari: Spelåret inleddes precis som vanligt med en konsert hos Ny Gemenskap i Stockholm. Vi passade på att för första gången framföra ”Natt i Moskva” med svensk text och fick lite allsång.

Avklarat 2017:

11 november: Ibland är det inte lätt att hålla beställd konsert-tid på 2 x 30 minuter. I Aspnäskyrkan, Järfälla, blev det 50 + 40 minuter eftersom vi hade så väldigt roligt.

29 oktober: Hos vår granne Katarina Kyrka gjorde vi en söndagskonsert. Välfyllt, genomtrevligt och med makalös efterklang.

30 augusti: Vi gjorde två kortare spelningar i Kriminalvårdsanstalten Hall. Uppskattat av såväl interner som personalen. Med oss hem fick vi varsin skål som internerna gör själva i keramikverkstaden.

19 augusti: För fjärde gången hade vi en sommarkonsert i Tobo. Denna gång utomhus vid Folkets Hus. Regnet upphörde, solen tittade fram och det blev en trevlig konsert. Vi hade äran att ha med Åsa och Erik Hogmark som vi fick ackompanjera i tre nyckelharpsmelodier. Vi hade ett uruppförande av Evert Taubes ”Vals på Mysingen” dår vår impressario Fred Lane skötte sången.

22 april: Succén från förra året upprepades. Ett fullsatt Malmköpings Wärdshus hade förplägat sig med god mat  innan konserten som blev väldigt rolig. Vi hoppas att detta kan bli en tradition med en vårkonsert varje år!

21 april: Föreningen Nya Rågsveds Folkets Hus firade 10 år och hade fest för inbjudna gäster. Vi var en del i den musikaliska underhållningen och det var ett uppskattat inslag.

22 mars: Ett litet gäng från orkestern underhöll under en middag hos Odd Fellows.

11 mars: Äntligen på hemmaplan igen! I Söderhöjdskyrkan på Söder i Stockholm fick den fullsatta salongen uppleva 3 ur-uppföranden tillsammans med gamla godingar. Vår nestor Embrik Underdal satt i publiken och klämde i med välklingande sång i inledningen. En fantastisk konsert!

15 januari: Nu har vi synkroniserat vår historik och är överens om detta var 48:e gången vi spelade hos Föreningen Ny Gemenskap. Vi inleder ju vårt spelår varje år med en spelning hos dem, och det är alltid lika roligt.

Annonser