Den suveräna folkmusikorkestern för (mest) rysk musik.

Spelningar

På gång 2018:

14 januari: Som vanligt gör vi vår första spelning för året i Västberga, Stockholm, hos föreningen Ny Gemenskap.

Avklarat:

11 november: Ibland är det inte lätt att hålla beställd konsert-tid på 2 x 30 minuter. I Aspnäskyrkan, Järfälla, blev det 50 + 40 minuter eftersom vi hade så väldigt roligt.

29 oktober: Hos vår granne Katarina Kyrka gjorde vi en söndagskonsert. Välfyllt, genomtrevligt och med makalös efterklang.

30 augusti: Vi gjorde två kortare spelningar i Kriminalvårdsanstalten Hall. Uppskattat av såväl interner som personalen. Med oss hem fick vi varsin skål som internerna gör själva i keramikverkstaden.

19 augusti: För fjärde gången hade vi en sommarkonsert i Tobo. Denna gång utomhus vid Folkets Hus. Regnet upphörde, solen tittade fram och det blev en trevlig konsert. Vi hade äran att ha med Åsa och Erik Hogmark som vi fick ackompanjera i tre nyckelharpsmelodier. Vi hade ett uruppförande av Evert Taubes ”Vals på Mysingen” dår vår impressario Fred Lane skötte sången.

22 april: Succén från förra året upprepades. Ett fullsatt Wärdshus hade förplägat sig med god mat  innan konserten som blev väldigt rolig. Vi hoppas att detta kan bli en tradition med en vårkonsert varje år!

21 april: Föreningen Nya Rågsveds Folkets Hus firade 10 år och hade fest för inbjudna gäster. Vi var en del i den musikaliska underhållningen och det var ett uppskattat inslag.

22 mars: Ett litet gäng från orkestern underhöll under en middag hos Odd Fellows.

11 mars: Äntligen på hemmaplan igen! I Söderhöjdskyrkan på Söder i Stockholm fick den fullsatta salongen uppleva 3 ur-uppföranden tillsammans med gamla godingar. Vår nestor Embrik Underdal satt i publiken och klämde i med välklingande sång i inledningen. En fantastisk konsert!

15 januari: Nu har vi synkroniserat vår historik och är överens om detta var 48:e gången vi spelade hos Föreningen Ny Gemenskap. Vi inleder ju vårt spelår varje år med en spelning hos dem, och det är alltid lika roligt.

Avklarat 2016:

30 augusti: PRO i Fullersta hade sitt årsmöte och vi stod för den musikaliska underhållningen.

13 augusti: I den lantliga idyllen där Norrögården i Sund ligger fyllde vi konsertsalen för en konsert i sommarkvällen. Även kossorna utanför fick sig ett litet uppträdande. (en film från detta specialuppträdande finns uppe på vår Facebookgrupp)

14 augusti: För tredje gången var vi i Eric Sahlström Institutet i Tobo och gav en sommarkonsert. Denna gång utan nyckelharpssolist, men nyckelharpalåtar spelades ändå.

30 juli: Äntligen fick vi spela på den mytomspunna Parkfesten I Nora. Vi inledde lördagkvällens musikprogram med en entimmes konsert i Teaterladan. Roligt att vi fick fullsatt och kunde bjuda på en bra konsert till en glad publik.

25 juli: Några Moskvakorrespondenter samtalade i Sveriges Radios P1 om rysk kultur. En 11-mannaorkester från oss spelade 3 låtar under direktsändningen plus att 2 av oss deltog i samtalet.

11 maj: För en ca 50-hövdad publik spelade vi i 2×45 min i den fint renoverade källaren hos puben The Big Ben i Stockholm. Som vanligt blev det en kväll med mycket skratt och roliga kommentarer. Publiken fick bl a uppleva en smått hysterisk version av ”Ingenmansland”.

9 april: Malmköpings Wärdshus hade en rysk temakväll. Maten fixade Per, och den var excellent. Musiken stod vi för. Först hela orkestern i konsertform och sedan i mindre uppsättningar som pub-underhållning. En alldeles fantastisk kväll/övernattning/frukost var det.

20 mars: På Timmermansgården i Stockholm var det en Påskmarknad. Vi stod för den musikaliska underhållningen.

12 mars: Bångbro Folkets Hus A-sal i Ljusnarsbergs Kommun var en synnerligen trevlig konsertlokal. Vi lyckades fylla salen med en entusiastisk publik. Arrangör var Ljusnarsbergs Kammarmusikförening där en av orkesterns grundare Thomas Lundkvist är ordförande och som en liten hyllning till honom framförde vi stycket ”Den glade dykaren” som han komponerat. Vi hade den stora äran att få spela med domrasolisten Olga Pilitsina i denna konsert.

17 januari: Det kan ha varit 45:e gången som vi spelade hos Ny Gemenskap i Stockholm. Det är alltid lika trevligt att få komma dit och denna gång bjöds vi på somriga bakelser med jordgubbar. Det satt fint i vinterkylan.

Annonser