Den suveräna folkmusikorkestern för (mest) rysk musik.

Spelningar

 

På gång:

13 januari: Vår årliga spelning hos Ny Gemenskap i Stockholm.

Här tar man aldrig entréavgift men vi uppmanar de som kan att ta med sig kläder man inte behöver. Ny Gemenskap tar gärna emot dem och förmedlar till behövande.

10 februari: Stallet i Stockholm. All information om spelningen hittar du med denna länk:

http://stallet.st/index.php/sv/22-program-beskrivning/6760-190210-sodra-bergens-balalaiko.

EXTRAKONSERT! Det blev utsålt till konserten kl 15 så vi kör en extrakonsert kl 18 samma dag. Använd länken ovan för mer information och biljettköp.

29 juni: Leksands spelmansstämma. Mer information kommer.

3 augusti: Strömsbergs Bruk. Mer information kommer.

Avklarat 2018:

20 december: Vi spelade under en begravningsceremoni i Stockholm.

24 oktober: Vi spelade på en intern tillställning i LO-borgen i Stockholm.

5 augusti: Vi hade äran att få avsluta årets Hyttdrevafestival. Det var en härlig sommardag i en fantastisk miljö och vi spelade och sjöng i 1,5 timme. Även en av orkesterns grundare Thomas var med på ett hörn.

17 juni: Vårens sista konsert blev en fantastisk sådan. Vi var i Orangeriet i Skebobruk och spelade två set i deras ljusa och fina konsertlokal. Då den glada publiken gav oss stående ovationer efter konserten törs vi gissa att den uppskattades.

5 maj: För tredje året i rad var vi i Malmköpings Wärdshus under dess ryska afton. Som vanligt en rolig kväll där efterrätten på middagen var en konsert med oss. Därefter mingel i baren med lite underhållning.

14 april: Än en gång gav vi en konsert i Söderhöjdskyrkan i Stockholm. Vår nya hemma-arena? 2 ur-uppföranden denna gång i en väldigt trevlig konsert i vårkvällen.

14 januari: Spelåret inleddes precis som vanligt med en konsert hos Ny Gemenskap i Stockholm. Vi passade på att för första gången framföra ”Natt i Moskva” med svensk text och fick lite allsång.

Avklarat 2017:

11 november: Ibland är det inte lätt att hålla beställd konsert-tid på 2 x 30 minuter. I Aspnäskyrkan, Järfälla, blev det 50 + 40 minuter eftersom vi hade så väldigt roligt.

29 oktober: Hos vår granne Katarina Kyrka gjorde vi en söndagskonsert. Välfyllt, genomtrevligt och med makalös efterklang.

30 augusti: Vi gjorde två kortare spelningar i Kriminalvårdsanstalten Hall. Uppskattat av såväl interner som personalen. Med oss hem fick vi varsin skål som internerna gör själva i keramikverkstaden.

19 augusti: För fjärde gången hade vi en sommarkonsert i Tobo. Denna gång utomhus vid Folkets Hus. Regnet upphörde, solen tittade fram och det blev en trevlig konsert. Vi hade äran att ha med Åsa och Erik Hogmark som vi fick ackompanjera i tre nyckelharpsmelodier. Vi hade ett uruppförande av Evert Taubes ”Vals på Mysingen” dår vår impressario Fred Lane skötte sången.

22 april: Succén från förra året upprepades. Ett fullsatt Malmköpings Wärdshus hade förplägat sig med god mat  innan konserten som blev väldigt rolig. Vi hoppas att detta kan bli en tradition med en vårkonsert varje år!

21 april: Föreningen Nya Rågsveds Folkets Hus firade 10 år och hade fest för inbjudna gäster. Vi var en del i den musikaliska underhållningen och det var ett uppskattat inslag.

22 mars: Ett litet gäng från orkestern underhöll under en middag hos Odd Fellows.

11 mars: Äntligen på hemmaplan igen! I Söderhöjdskyrkan på Söder i Stockholm fick den fullsatta salongen uppleva 3 ur-uppföranden tillsammans med gamla godingar. Vår nestor Embrik Underdal satt i publiken och klämde i med välklingande sång i inledningen. En fantastisk konsert!

15 januari: Nu har vi synkroniserat vår historik och är överens om detta var 48:e gången vi spelade hos Föreningen Ny Gemenskap. Vi inleder ju vårt spelår varje år med en spelning hos dem, och det är alltid lika roligt.

Annonser